25 oktober: Nationale Pastadag

Sinds 1995 staat 25 oktober bekend als Nationale Pasta Dag. Maar wat doe je op zo’n dag? Pasta eten natuurlijk! En met volkoren pasta kan je een gezonde verantwoorde maaltijd maken. Wist je dat je pasta makkelijk kan vervangen door groenten? Daarom delen wij voor als je toch de ‘gewone’ pasta wil laten staan een lekker recept van pasta, gemaakt van courgette:
 
Ingrediënten voor 2 personen:
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
250 g champignon, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
1 blik tonijn, op water, afgegoten
2 kleine courgettes, in sliertje gesneden met bijvoorbeeld een spiraalsnijder of al in sliertjes gekocht bij de supermarkt
Eventueel een paar zwarte olijven om te garneren
 
Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie, voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Meng de tonijn door de pastasaus en wok/bak ondertussen de courgetteslierten gaar in 3-4 minuten in een beetje olijfolie. Schep de courgetteslierten in een diep bord met de saus er over heen. Lekker met een paar zwarte olijven.
 
Nieuws datum: 25-10-2018