Barbecueën, maar dan anders

Wil je wél barbecueën maar een kleinere hoeveelheid vlees? Wel lang tafelen maar niet al die lappen en spiesjes vlees, veel saus en de hele avond stokbrood en kruidenboter? Dan hebben we voor jou wat tips verzameld voor hoe het ook kan. Ter afwisseling.
 
Vlees
Kies één bescheiden stukje vlees of vleesspiesje uit naar keuze. Kruid deze naar smaak en gebruik dit keer geen sausje.
 
Vis
Vis naar keuze verpakken in aluminiumfolie samen met verse kruiden en stukjes groenten zoals stukjes wortel en prei. Het pakketje op het rooster gaar laten stomen.
 
Groente
Vul de maaltijd aan met één of liever nog meerdere groentegerechten, zoals:
Gegrilde tomaat met balsamico: snijd de tomaat dwars doormidden en besprenkel met balsamicoazijn, verpak de tomaat in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue.
Gegrilde tomaat met kaas en basilicum: snijd de tomaat dwars doormidden, doe er kaas, bijvoorbeeld mozzarella, en verse basilicum tussen, verpak de tomaat in aluminiumfolie en rosster het op de barbecue.
Groentespiesje van champignons, courgette, aubergine, tomaatjes, paprika, ui. Bestrijk de spiesjes met olie en leg ze op de barbecue.
Maïskolf: kook de maïskolven van te voren 6 minuten. Na het afkoelen met olie bestrijken en roosteren op de barbecue.
 
Aardappel
In plaats van brood bij de barbecue kun je ook gepofte aardappel eten. Neem een ruim formaat, boen de aardappel schoon en verpak (per stuk) in aluminiumfolie. Plaats het voor 30 minuten tussen de kolen aan de zijkant van de barbecue en draai ze af en toe. Controleer met je vork of de aardappel gaar is. Eet de aardappel zo of vul het. Snijd daarvoor de aardappel in de lengte (bijna) door en kies voor één van de volgende vullingen:
Zure room met kappertjes (en eventueel nog een plakje gerookte zalm erop)
Tonijn uit blik met beetje zure room, kappertjes en wat kruiden (bijvoorbeeld paprikapoeder, versgemalen peper)
Hummus (kikkererwtenpuree), plakje avocado en beetje tuinkers.
 
Fruit
Fruit van de barbecue is heerlijk als dessert. Gegrilde perzik, nectarine of ananas hebben eigenlijk niets anders nodig. Leg ze op een aluminium barbecueschaal op het rooster of zorg dat je barbecuerooster schoon is. Eventueel op je bord nog een bolletje ijs erbij.
 
Nieuws datum: 03-06-2019