Fruit schillen of niet. Wat is gezonder?

Recent kreeg ik weer eens die vraag, over wat beter is. Een appel schillen vanwege de bestrijdingsmiddelen of juist de schil laten zitten.
Het antwoord is: niet schillen. In een appel en ander fruit met eetbare schillen zoals perzik, nectarine, kiwi, peer, zitten goede voedingsstoffen. Bijvoorbeeld vezels: velen lukt het niet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels binnen te krijgen, fruit is een van de bronnen. Met schil krijgt je meer vezels binnen. Maar ook om meer te profiteren van de vitamins in fruit kun je beter de schil eten.
 
Angst voor bestrijdingsmiddelen? Dat is niet nodig. De regelgeving hiervoor is streng. Alles wat gespoten wordt is getest en veilig en daarin is ook meegenomen dat we niet te veel bestrijdingsmiddelen binnenkrijgen. Er zijn strenge controles, o.a. door de Voedsel en Warenautoriteit.
Kunnen we zonder bestrijdingsmiddelen? Wanneer we als consument ook fruit kopen met plekjes, dan zou het in elk geval een stuk minder kunnen.
 
Nieuws datum: 15-05-2019