Snel afvallen om 'zomerproof' te zijn? Of toch maar niet?

Ben jij al ‘zomerproof?’

We gaan nu echt richting de zomer. De dagen worden langer, het weer mooier.

Wanneer het weer wat warmer wordt en de zomer inzicht komt, gaan veel mensen weer aan de slag om ‘zomerproof’ te worden, voor velen betekent dat wederom een poging tot afvallen.

We gaan massaal gezond eten en meer bewegen om straks weer in bikini of zwembroek over het strand te wandelen. Velen starten met een streng dieet, dit is moeilijk vol te houden waardoor ze er naar een paar weken weer mee stoppen. Zou het niet mooier zijn om een manier te vinden die voor langer bij je past, waar je een blijvend resultaat mee behaalt?

Om blijvend gewicht te verliezen is het belangrijk om een nieuwe leefstijl te ontwikkelen die goed is vol te houden. Je hebt een goed voedingspatroon en beweegt voldoende.

Het lukt vaak niet om alles in 1 keer aan te passen, doe het daarom stap voor stap. Stel jezelf elke week een doel, bijvoorbeeld: deze week ga ik op 5 dagen 30 minuten wandelen of vanaf deze week kies is voor gezonde tussendoortjes in plaats van chips/snacks etc. Stel jezelf haalbare doelen, wanneer de doelen te groot zijn is de kans van slagen klein, wanneer je steeds je doel niet haalt motiveert dat niet om door te gaan.

 

Nieuws datum: 11-06-2019